Restauracja Arté jest częścią Diune Hotel & Resort. Jej niezaprzeczalnym atutem jest utalentowany Szef Kuchni, który zabiera Gości w podróż dookoła smaków. Jeśli chodzi o menu, czapka (prestiżowa nagroda przyznawana za wyśmienite menu), którą restauracja otrzymała w konkursie Gault & Millau – żółtego przewodnika o międzynarodowej randze jest wystarczającą rekomendacją, by zjeść tu lunch czy kolację. Restauracja otrzymuje również kciuk w górę od rodzin z dziećmi, które są tu szczególnie mile widziane. Profesjonalna obsługa, muzyka na żywo, piękny wystrój i wspaniała atmosfera – można by tak jadać na co dzień.
Menu dla małych brzuszków: menu nie wyszczególnia konkretnych potraw. Dzieciom mogą jednak posmakować rosół z pierożkami z gęsiną, penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-pomidorowym i sałatką, zapieczone ciastko czekoladowe z belgijską płynną czekoladą, tarta borówkowa z bezą miętową i sorbetem borówkowym, puchar lodów Diune
Udogodnienia: krzesełka dla dzieci, dziecięca zastawa stołowa i sztućce, kącik zabaw dla dzieci, zabawy z animatorką
W ofercie: dania dla wegetarian, bezglutenowe, z produktów lokalnych