Ryba z Ikrą (dawniej Figa z Makiem) to restauracja, w której swoją kuchenną rewolucję przeprowadziła sama Magda Gessler. Podobno słynna restauratorka twierdzi, iż tutejsza zupa bouillabaisse smakuje lepiej niż we Francji. A to całkiem zachęcająca rekomendacja. Szef Kuchni szczodrze doprawia każde danie, dlatego nie ma mowy o mdłym pozbawionym smaku jedzeniu. Palce lizać.
Menu dla małych brzuszków: zupa pomidorowa, filet z kurczaka lub dorsza bez ości z purée ziemniaczanym lub frytkami i surówką, placki ziemniaczane ze śmietaną i z cukrem lub bez w cenach od 8 do 15 zł
Atrakcje dla dzieci: Figloraj dla dzieci – plac zabaw dla dzieci wewnątrz restauracji ze zjeżdżalnią, basenem z kulkami, tunelami i konstrukcjami wspinaczkowymi zabezpieczonymi siatkami i miękkim podłożem, kręgielnia dla dzieci i dorosłych
Udogodnienia: krzesełka dla dzieci, dziecięca zastawa stołowa i sztućce, przewijak dla niemowląt